Jant Restore

Güzel alaşım jantlar, her arabanın görünümünü önemli ölçüde iyileştirir. Modern tekerlekler, kırılmayan ancak hasar sonrası deforme olan bir malzemeden üretilmiştir. Hasarlı ve deforme olmuş tekerleklerle sürüş, kendi güvenliğinizin yanı sıra aracınızın şasisinin ömrü için de bir risktir. Bu sebeple jant restore krom kaplama aynı zamanda hem bir talep hem de ihtiyaçtır.

İletişime Geç

Jant Restore, fiyatlar ve bayilik hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Jant Nedir ve Neden Restore Edilmelidir?

Jant, arabalarda tekerleklerin takıldığı metal bölüme verilen isimdir. Jantlar, estetik açıdan arabanın dış tasarımını iyileştirmesiyle öne çıkar ancak arabanın performansını artırma konusunda da oldukça etkilidir. Bunun sebebi jantın arabanın hareket etmesini sağlayan parçalardan biri olmasıdır.

Jantlar, arabanın performansını iyileştirmek ve dış tasarımına şıklık getirmek için belli aralıklarla restore edilmelidir. Restorasyon işleminden önce jant modellerini incelerken istek ve ihtiyaçlarınıza göre karar vermeniz gerekir. Peki, jant modelleri arasında nasıl bir tercih yapabilirsiniz?

jant restorasyon

Jant Modeli Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Jant seçimi, sürüş konforunu yükseltmek, araba hareketi iyileştirmek ve tarzınızı arabanın dış tasarımına yansıtmak için oldukça önemlidir. Bu sebeple, seçim yaparken dikkat etmeniz gereken ilk nokta, konforunuzdur. Jant ölçüsü büyüdükçe arabayı sürüş konforu düşer. Bu sebeple görüntüsünü beğendiğiniz için büyük jantlar almamanız gerekir. Dikkat etmeniz gereken ikinci nokta, performanstır. Büyük jantlar, ağırlığı sebebiyle arabanın performansını düşürür. Jantların ağırlaşmasıyla, araba bunları hareket ettirmek için daha fazla güç harcar ve buna bağlı toplam performansta düşüş olur. Böylece hafif jantlar motoru zorlamaz ve performansı yükseltir. Dikkat etmeniz gereken son nokta, jantın genişliğinin artmasıyla beraber viraj hakimiyeti artar.

Jant Restorasyonu Nasıl Yapılır?

Jant restorasyonu kumlama işlemi ile başlar. Kumlama işlemi ile eski poya ve paslar temizlenir. Daha sonra gözeneklerin giderilmesi için jantlar 200 dereceye kadar ısıtılır. Üzerine çekilen astar katı ile düzenli bir yüzey elde edilir, bu aşamada zımparalama da uygulanır. Ardından gelen boyama işlemi gerçekleşir. En son aşama, jantın dış koşullara (hava koşulları, UV ışınları vs.) karşı dayanıklı olması ve parlaklığı uzun süre kalabilsin diye son bir katman geçilir.